Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veere controleert op brandveiligheid horeca

Toegevoegd: 23-12-2006, 11.42 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
DOMBURG - Horecagelegenheden in de gemeente Veere kunnen vandaag een bezoek van de brandweer verwachten. De veiligheid van de kerstversiering wordt steekproefsgewijs gecontroleerd.


Gisteren zijn al verschillende horecabedrijven onder de loep genomen. „We hebben tot nu toe weinig onveilige situaties gezien“, vertelt preventiemedewerker Ben Koets. „Ten opzichte van een paar jaar geleden is het veiligheidsniveau absoluut gestegen.“

Horecaondernemers hebben voor het begin van de feestmaand een lijst met tips ontvangen over het veilig aanbrengen van hun kerstversiering.

„Hier en daar hangen takken voor de noodverlichting, of ze hangen te dichtbij een terrashaard“, aldus Koets.

Vluchtwegen
Ook wordt gelet op de toegankelijkheid van vluchtwegen en de bedrading van de kerstverlichting.

Ondernemers krijgen zonodig een waarschuwing. Wordt daar niets mee gedaan, dan kunnen ze in het uiterste geval een sanctie krijgen. De controles gaan nog door tot vanavond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren