Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jongen (16) op de vlucht met gestolen scooter

Toegevoegd: 08-05-2020, 19.00 uur
Jongen (16) op de vlucht met gestolen scooter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Donderdagmiddag is een 16-jarige jongen aangehouden door de politie. Hij reed op een gestolen scooter.

Rond 16.00 uur wilde een motoragent de jongen op de scooter controleren. Er zat namelijk geen kentekenplaat op het voertuig. Toen de agent de jongeman op de scooter had laten stoppen in de Simon Stevinstraat in Vlissingen ging hij er vandoor. Hij kon al snel in zijn kraag gevat worden door de politieman.

Met de scooter waren meer opvallende zaken aan de hand. Niet alleen miste het ding de kentekenplaat, ook het slot was uitgeboord en de scooter bleek een dag eerder te zijn gestolen. De 16-jarige jongen is overgebracht naar een politiecellencomplex en de scooter is in beslag genomen.

De jongen heeft een verklaring afgelegd en is rond 21.30 uur in vrijheid gesteld. Het politieonderzoek is nog niet afgerond. De herkomst van de scooter is nog niet duidelijk en dat moet nog verder worden uitgezocht. Tegen de 16-jarige Vlissinger wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (9-5-2020 om 22:25)
Natuurlijk direct vrijlaten zodat hij morgen weer op een gestolen scooter kan rondrijden want dat schijnt in Vlissingen normaal te zijn.
Mic (9-5-2020 om 20:05)
Goed werk van de politie Ga zo voort