Weerbericht:
Wolkenvelden en vooral in het midden en zuiden enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Laatste coronapatiënt verlaat ZorgSaam-ziekenhuis

Toegevoegd: 08-05-2020, 21.02 uur - Update: 10-05-2020, 13.17 uur
Laatste coronapatiënt verlaat ZorgSaam-ziekenhuis
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Vandaag heeft de laatste patiënt met bewezen coronabesmetting het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen kunnen verlaten. Ook de speciale Covid-19-afdeling in Oostburg is gesloten.


Op de Oostburgse Covid-afdeling werden coronapatiënten die ‘te goed voor ziekenhuis en te slecht voor thuis’ waren opgevangen. In totaal zijn er 13 patiënten ondersteund op de Covid-afdeling in Oostburg, die een maand operationeel was. De afdeling is inmiddels ontmanteld en gedesinfecteerd. De ruimte wordt klaargemaakt om de reguliere zorg in de ziekenhuizen van ZorgSaam weer op te kunnen bouwen.

De niet-corona en niet-urgente patiënten die tijdelijk moesten wachten op medische zorg, komen nu de situatie onder controle en stabiel is, zo snel mogelijk weer aan de beurt. In het totaal hebben 66 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen van ZorgSaam gelegen. Hiervan zijn er 41 na behandeling naar huis gestuurd. De rest is overleden of naar andere ziekenhuizen gebracht.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren