Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Proef met bezoek verpleeghuis Vlissingen

Toegevoegd: 08-05-2020, 21.26 uur
Proef met bezoek verpleeghuis Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vanaf maandag 11 mei wordt een eerste stap gezet in een versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen. Doel van de versoepeling is om te zoeken naar de juiste balans tussen enerzijds het voorkomen van besmetting met het coronavirus en anderzijds alle aspecten met betrekking tot kwaliteit van leven.


Verpleeghuis Ter Reede aan de Koudekerkseweg in Vlissingen doet mee aan de landelijke proef ‘verruiming van de bezoekregeling in coronatijd’. Dit is besloten in overleg met de andere Zeeuwse zorgorganisaties. Minister Hugo de Jonge (VWS) maakte tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei de verruiming van de bezoekregeling bekend.

In iedere GGD-regio begint één verpleeghuis met de aangepaste bezoekregeling. Bij de verruiming van de bezoekregeling gaat het niet om een vrije bezoekersinloop, maar om een bezoekregeling die aan strikte (landelijke) voorwaarden voldoet. Verpleeghuis Ter Reede voldoet aan de gestelde randvoorwaarden om deel te nemen.

Angela Kallewaard, bestuurder WVO Zorg: “Verbonden blijven met de mensen die je dierbaar zijn en de wereld om je heen, dat is waar onze zorg voor staat. Ook in de tijd van deze coronacrisis. We vinden het dan ook fijn dat we nu samen met cliënten en familie van Verpleeghuis Ter Reede op deze manier een eerste stap kunnen zetten in het versoepelen van de bezoekregeling”.

Momenteel worden alle details en voorwaarden rondom de bezoekregeling nader uitgewerkt, daarbij is de veiligheid van bewoners en medewerkers leidend. Met de kennis en ervaring die wordt opgedaan uit onderzoek en op de 25 pilotlocaties wil het kabinet stapsgewijs en voorzichtig de bezoekregeling op steeds meer verpleeghuislocaties toepassen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren