Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Arrestatie voor belemmering bij uitdelen boete

Toegevoegd: 10-05-2020, 14.31 uur
Arrestatie voor belemmering bij uitdelen boete
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdagavond in Vlissingen een jongeman betrapt die rondreed op een scooter terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Toen hij een bekeuring kreeg aangezegd, werd hij agressief en beledigde hij een agent. Een andere man die zich met de zaak bemoeide, werd aangehouden.


Agenten zagen de scooterrijder, een 21-jarige Vlissinger, rijden bij de kruising van de President Rooseveltlaan en de Bloemenlaan. Ze zetten hem aan de kant en vertelden hem dat hij bekeurd zou worden. “De man was het niet eens met de bekeuring en maakte dat duidelijk door zich intimiderend te gaan gedragen tegen de agenten. Ook begon hij te schelden”, zo vertelt de politie.

Volgens de politie kwam op een gegeven moment een groep van ongeveer 20 personen op het tumult af. “Kennelijk voelde hij zich hierdoor gesterkt want hij werd steeds agressiever in zijn bewoordingen en gedrag”, zo stelt de politie. “De man pakte vervolgens zijn telefoon en ging op zeer korte afstand (centimeters) van de agenten staan om hen te filmen”, aldus de politie.

De jongeman werd vervolgens door de agenten gewaarschuwd om afstand van hen te houden. Aan deze waarschuwing gaf de Vlissinger geen gehoor. Op een gegeven moment pakte één van de agenten de jongen bij zijn shirt en trok hem mee zodat er wel de nodige afstand bewaard kon worden. De agent liep vervolgens terug naar zijn collega. Hierna zou de man één van de agenten erge ziektes hebben toegewenst om er vervolgens rennend vandoor te gaan.

Eén van de agenten wilde achter de man aanrennen, maar kreeg hem niet te pakken. Een andere agent wilde zijn collega te hulp schieten en rende achter de twee aan, maar hij werd in zijn werkzaamheden belemmerd door een 25-jarige Vlissinger die hem bewust in de weg ging staan en tegenhield. Deze man is later aangehouden voor het belemmeren van ambtshandelingen. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

De scooterrijder krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en ook wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het beledigen van een politieagent.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
camiel (10-5-2020 om 20:08)
@ k bespeur onnodig fysiek contact in deze zaak De politie is een brandhaard van virussen. Er is maar een geringe hoeveelheid agenten die de 1,5 meter in acht neemt. Als ik het zo lees, neem jij het nog op voor die klootzakjes ook. Ze hadden hem gelijk in de boeien moeten slaan en afvoeren. Telefoon, had hem zo uit zijn handen geslagen. Misschien kun je beter even met dat kanspareltje gaan sparren....hopelijk geef je dan de politie gelijk. En nee, die 1,5 m gaat dan nu even niet. Maar daar heeft dit snotjong hetzelf naar gemaakt.
Pvver (10-5-2020 om 19:23)
En dan Willem, een reactie waar hypocrisie aan den top staat. Willem is kennelijk een man die waarde hecht aan respect, volkomen begrijpelijk. Maar Willem, de manier hoe jij over de 2 verdachten praat betuigt wel van respect wil je zeggen? Willem is het type mannetje dat nu zegt: ja maar hoor is Pvver, zij zijn begonnen met asociaal gedrag te vertonen. Psychologisch gezien een begrijpelijk antwoord van iemand met een primitieve ontwikkeling. Maar die manier van kwaad met kwaad vergelden, resulteert juist in bijvoorbeeld geweld tegen hulpverleners. Ik zou graag uitleggen waarom, maar HVzeeland hanteert een maximaal aantal lettertekens, dus ik hou het voor lief. Willem ik heb als laatst een tip. Duik de schoolbanken in met Steven.
Pvver (10-5-2020 om 19:16)
(1) Steven, waar haal jij de onbeschoftheid vandaan om te opperen dat heropvoedingskampen een geschikt mechanisme zijn om dit soort gedrag te reduceren. Wij leven in democratisch Nederland in het jaar 2020. Niet in Duitsland in het jaar 1942. Het nadeel van onze democratie is dat mensen met een relatief laag IQ evenveel inspraak hebben als weldenkende mensen. Steven, was je maar wat langer naar school gegaan maatje. Dan konden wij misschien op redelijk niveau een discussie hebben.
Johannes (10-5-2020 om 18:23)
Zet er toch gewoon eens bij om welke medelanders dit gaat, voor de meeste nieuwe Nederlanders heb ik respect, voor 1 groep totaal niet, hebben totaal geen respect voor wie of wat dan ook, kan ook niet anders, lopen eeuwen achter met ontwikkeling, zijn in de jaren 60 zo van het platteland zonder enige scholing o.i.d. hier naar toe gehaald, en hebben ook geen sociale controle in hun groep, waar andere nieuwe Nederlanders dit wel hebben. Zal nooit wat worden, gewoon keihard aanpakken, niet met de fluwelen handschoentjes, ze lachen de overheid of instanties toch uit, kijk maar naar de criminaliteit cijfers.
willem (10-5-2020 om 17:05)
zo jammer dat de gummie stok niet meer in gebruik is. dat brutale joch toont geen respect en die 25 jarige vlissinger evenmin. sluit beiden maar een maandje op en geef ze de zwaarst mogelijk boete. ELK geweld tegen politie moet zwaar worden bestraft.
Steven (10-5-2020 om 16:10)
Helaas is er geen respect meer voor handhavers. Waar haal je de onbeschoftheid vandaan om je zo te gedragen. Opsporen en in en heropvoedingskamp( 1 jaar)
Cookie-instellingen beheren