Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Arrestatie voor belemmering bij uitdelen boete

Toegevoegd: 10-05-2020, 14.31 uur
Arrestatie voor belemmering bij uitdelen boete
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdagavond in Vlissingen een jongeman betrapt die rondreed op een scooter terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Toen hij een bekeuring kreeg aangezegd, werd hij agressief en beledigde hij een agent. Een andere man die zich met de zaak bemoeide, werd aangehouden.

Agenten zagen de scooterrijder, een 21-jarige Vlissinger, rijden bij de kruising van de President Rooseveltlaan en de Bloemenlaan. Ze zetten hem aan de kant en vertelden hem dat hij bekeurd zou worden. “De man was het niet eens met de bekeuring en maakte dat duidelijk door zich intimiderend te gaan gedragen tegen de agenten. Ook begon hij te schelden”, zo vertelt de politie.

Volgens de politie kwam op een gegeven moment een groep van ongeveer 20 personen op het tumult af. “Kennelijk voelde hij zich hierdoor gesterkt want hij werd steeds agressiever in zijn bewoordingen en gedrag”, zo stelt de politie. “De man pakte vervolgens zijn telefoon en ging op zeer korte afstand (centimeters) van de agenten staan om hen te filmen”, aldus de politie.

De jongeman werd vervolgens door de agenten gewaarschuwd om afstand van hen te houden. Aan deze waarschuwing gaf de Vlissinger geen gehoor. Op een gegeven moment pakte één van de agenten de jongen bij zijn shirt en trok hem mee zodat er wel de nodige afstand bewaard kon worden. De agent liep vervolgens terug naar zijn collega. Hierna zou de man één van de agenten erge ziektes hebben toegewenst om er vervolgens rennend vandoor te gaan.

Eén van de agenten wilde achter de man aanrennen, maar kreeg hem niet te pakken. Een andere agent wilde zijn collega te hulp schieten en rende achter de twee aan, maar hij werd in zijn werkzaamheden belemmerd door een 25-jarige Vlissinger die hem bewust in de weg ging staan en tegenhield. Deze man is later aangehouden voor het belemmeren van ambtshandelingen. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

De scooterrijder krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en ook wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het beledigen van een politieagent.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pvver (12-5-2020 om 17:34)
hahahahahahaha, heren wat een niveau. Menig persoon dat hier reageert heeft kennelijk nooit van interpunctie gehoord. Laat staan hoofdletters. Hoe kan ik een reactie dan nog serieus nemen? En het meest lachwekkend is dat de meeste personen die hier reageren het 50e levensjaar al gepasseerd zijn. Geniet van jullie zure tijd nu het nog kan. En Willem duik alsjeblieft de schoolbanken in, menig leerling op de basisschool heeft een betere taalkennis dan. @camiel wat een achterlijke reactie met je "Telefoon, had hem zo uit zijn handen geslagen". Ik ben blij dat mensen zoals jij geen politie agent kunnen worden. Zure, domme en ondoordachte reactie.
het probleem ben je zelf (12-5-2020 om 14:15)
tja allemaal kermen maar wel stemmen om de politie weg te bezuinigen...
RO (12-5-2020 om 12:52)
Het wordt tijd dat de politie meer mag zie : Belgie/Spanje, dan zouden deze kansloze jongeren het wel laten om zo te keer te gaan tegen agenten, en waarom filmen die kansloze lui niet het hele gebeuren, mogen wij niet zien hoe zij tegen de politie te keer gaan, o nee dan worden ze niet meer zielig gevonden, en dan weet iedereen dat de politie gelijk had.
Michel (11-5-2020 om 12:25)
@Mijn mening, helemaal eens met jou reactie op de onnozele reactie van de Pvver
willem (11-5-2020 om 11:20)
volgens mij is pvv-er iemand met een zeer laag IQ gezien zijn oerdomme opmerkingen. is goed hoor jochie--ga jij dat tuig maar knuffelen. de politie was prima bezig en toonde zelfbeheersing. een flinke afranseling met de lange lat was op zijn plaats geweest--maar jammer genoeg mag dat niet meer. i rest my case.
Mijn mening (10-5-2020 om 21:41)
@Pvver, Volgens mij spoor jij niet helemaal. Wees blij dat de agenten hun werk gewoon doen in deze rare tijd. Een beetje aanpassing van ALLE mensen zou wonderen doen en respect opleveren . Ook naar mensen naar andere afkomsten. Neemt niet weg dat je dit gedrag stevig aan moet pakken.