Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen, vanaf vrijdagochtend van het zuiden uit droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Felle brand in kledingwinkel Oost-Souburg

Toegevoegd: 10-05-2020, 15.35 uur - Update: 10-05-2020, 18.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - Zondagmiddag heeft een felle brand gewoed in kledingwinkel in Oost-Souburg. Bij de brand kwam veel rook vrij en dat zorgde voor de toestroom van veel publiek.


Het vuur ontstond rond 15.20 uur in het pand van John's Men & Women aan de Kanaalstraat. Enkele minuten na de eerste melding werd het incident opgeschaald naar een middelbrand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn ingezet. De brandweer heeft het vuur inmiddels geblust. Om 16.20 uur kon het sein brandmeester worden gegeven.
 
Het gaat volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om een pand met op de begane grond een modezaak en bewoning op de verdieping. Beide zijn vanwege de rook- en roetschade onbewoon- en onbruikbaar. Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade en het organiseren van tijdelijk onderdak voor de bewoners.

De naastgelegen woningen zijn tijdens de brand door de brandweer ontruimd. Beide woningen worden door de brandweer geventileerd. Bij de brand raakte niemand gewond. Het voorval trok veel bekijks. De politie heeft samen met de buurtpreventie de omgeving afgezet en mensen op afstand gehouden. De Veiligheidsregio roept ook op om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (10-5-2020 om 23:50)
Iemand die spreekt over Corona nazi,s is in mijn ogen een persoon die niet kan nadenken en weinig intelligentie heeft. Even wat lezen in een geschiedenisboek en een dagje meelopen op de IC a afdeling van een ziekenhuis. Als die persoon die zich Neville noemt dan nog zo denkt dan zou hij zich heel diep moeten schamen.
It's me (10-5-2020 om 23:09)
Ik vind het ongemakkelijk om zoveel mensen bij elkaar te zien. Het lijkt er bijna op dat ze blij zijn dat ze weer eens wat 'te doen' hebben. Maar het gaat wél om iemands -levens- werk wat in brand staat én je staat mogelijk de hulpdiensten in de weg! Blijf gewoon thuis uit respect voor de eigenaar en hulpdiensten!
Oom. Agent (10-5-2020 om 23:08)
Er werd keurig afstand gehouden, op een enkeling na. Meningen doen er alleen toe als men die feitelijk kan onderbouwen, veel toetsenbordhelden zitten vaak thuis als zij die mening vormen.
Buurtbewoners (10-5-2020 om 22:46)
Topwerk van brandweer , politie en buurtpreventie team! Hier bewijst het nut van een buurtpreventie team zich.vrijwillig inzetten voor het veilig kunnen werken van de hulpverleners. Bedankt! Voor jullie inzet om de schade voor de getroffen personen te beperken!
W. Kruit (10-5-2020 om 20:23)
Zeg, Neville, zou je je mond niet eens gaan spoelen? Over azijn gesproken! En dan heb ik het niet eens over de vergelijking met Nazi’s en NSB’ers. Ga je schamen!!!
boze toeschouwer (10-5-2020 om 18:25)
toeschouwers houden niet aan de 1,5 meter