Weerbericht:
Rustig najaarsweer. Vandaag vooral in het noorden bewolkt. Morgen veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Felle brand in kledingwinkel Oost-Souburg

Toegevoegd: 10-05-2020, 15.35 uur - Update: 10-05-2020, 18.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - Zondagmiddag heeft een felle brand gewoed in kledingwinkel in Oost-Souburg. Bij de brand kwam veel rook vrij en dat zorgde voor de toestroom van veel publiek.


Het vuur ontstond rond 15.20 uur in het pand van John's Men & Women aan de Kanaalstraat. Enkele minuten na de eerste melding werd het incident opgeschaald naar een middelbrand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn ingezet. De brandweer heeft het vuur inmiddels geblust. Om 16.20 uur kon het sein brandmeester worden gegeven.
 
Het gaat volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om een pand met op de begane grond een modezaak en bewoning op de verdieping. Beide zijn vanwege de rook- en roetschade onbewoon- en onbruikbaar. Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade en het organiseren van tijdelijk onderdak voor de bewoners.

De naastgelegen woningen zijn tijdens de brand door de brandweer ontruimd. Beide woningen worden door de brandweer geventileerd. Bij de brand raakte niemand gewond. Het voorval trok veel bekijks. De politie heeft samen met de buurtpreventie de omgeving afgezet en mensen op afstand gehouden. De Veiligheidsregio roept ook op om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Neville (10-5-2020 om 17:34)
Het azijn gehalte is weer hoog, props voor de brandweer die zo snel ter plaatse was.. Dikke duim omlaag voor de nieuwe NSBpraktijken hieronder corona nazis
Ronald van der Stel (10-5-2020 om 17:10)
Jammer dat de eerste reactie’s weer gaan over de 1,5 meter ipv van de ellende die deze prachtige mensen nu overkomt. John en Janneke heel veel sterkte toegewenst.
Jaap (10-5-2020 om 16:20)
Zo zie je maar weer dat de sensatiebeluste mens niet weet wat de 1,5 meter maatregel in houd. Daar is de laatste tijd toch wel voldoende over bericht. Domme mensen!
Peter (10-5-2020 om 16:16)
Daar wordt weer lekker afstand gehouden. Samenscholing van hoeveel personen? Vet bekeuren die hap.