Weerbericht:
Vandaag en morgen stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Kitesurfer verongelukt op strand Kamperland

Toegevoegd: 10-05-2020, 16.53 uur - Update: 10-05-2020, 18.28 uur
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Op het strand bij Kamperland is vanmiddag een kitesurfer dodelijk verongelukt. Dat heeft de politie zojuist bevestigd.


Bij de hulpdiensten kwam rond 15.45 uur een melding binnen van een reanimatie op het strand ter hoogte van het Roompot-park bij de Mariapolderseweg - Longroomweg. Er gingen direct twee ambulanceteams en een first responderploeg van de brandweer ter plaatse. Ook de politie en een traumahelikopter uit Rotterdam werden opgeroepen. Strandwachten verleenden eveneens assistentie.

De helikopter landde nog op het strand maar volgens de politie overleed het slachtoffer ter plaatse. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Het KNMI heeft voor vanavond en morgen overdag code geel afgekondigd vanwege zware windstoten van rond de 75 kilometer per uur. Vanwege de harde wind zijn langs de Zeeuwse kust veel watersporters actief.

Rond 18.20 uur meldde de politie dat de afdeling Forensische Opsporing (FO) haar onderzoek ter plekke had afgerond en dat het lichaam van de kiter werd overgebracht naar een mortuarium. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (10-5-2020 om 18:56)
Droeve gebeurtenis, sterkte aan betrokken hulpverleners en voor de familie van de omgekomen persoon.
Cookie-instellingen beheren