Weerbericht:
Bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Geen files

NL-Alert voor grote uitslaande brand Colijnsplaat

Toegevoegd: 10-05-2020, 19.53 uur - Update: 10-05-2020, 22.11 uur
Door: Manfred Berrevoets

COLIJNSPLAAT - In en hoekwoning in Colijnsplaat is zondagavond een grote brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een felle uitslaande brand. Vanwege de rookontwikkeling is een NL-Alert uitgestuurd.


Het vuur werd rond 19.35 uur ontdekt in een pand op de kruising van de Voorstraat en de Kruisstraat. Enkele minuten na de melding werd al opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de brandweer bleek er daadwerkelijk brand te zijn en sloegen de vlammen al uit de woning. Om 20.10 uur werd het incident opgeschaald naar grote brand. Volgens de Veiligheidsregio was dit nodig om te zorgen voor voldoende bluswater en om uitbreiding van de brand te voorkomen. Omdat de woning leeg stond, gaat de brandweer er vanuit dat er niemand in het pand aanwezig was toen de brand uitbrak. Het pand is bovendien instabiel en kan daarom niet worden betreden vanwege instortingsgevaar. Er zijn geen gewonden gemeld.

NL-Alert
Vanwege de forse rookontwikkeling, die enkele straten in het dorp vol rook zette, werd rond 20.30 uur een NL-Alert uitgestuurd met het advies waar nodig ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en een meetploeg van de brandweer hebben samen in de omgeving metingen gedaan maar volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zijn er op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven) zijn geen te hoge concentraties CO gementen. "De woning benedenwinds van de brand wordt door de meetploeg eveneens gecontroleerd op de aanwezigheid van CO", zo meldt de VRZ.

Bij de bestrijding van de brand zijn drie blusvoertuigen en een ladderwagen ingezet. Door de inzet van de brandweer is uitbreiding naar de aangrenzende woning voorkomen. Netbeheerder Enduris is ter plaatse gevraagd voor het afsluiten van gas en elektriciteit. Vanwege de brand zijn enkele straten door de politie afgesloten. Rond 21.20 uur meldde de VRZ dat de brand in de kap van de woning onder controle leek, maar de brandweer de brand nog niet meester was. Rond 21.50 uur werd nog altijd geblust. Tegen 22.00 uur is het NL-Alert weer ingetrokken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (11-5-2020 om 14:23)
@ een inwoner : Als jouw huis in de fik zou staan, dan denk ik dat je het ook fijn vind als er zoveel man voor je klaar zou staan. Of wil je een afgefikt huis hebben
Richard (11-5-2020 om 11:07)
Ook in Zierikzee NL alert over deze brand. Lijkt mij onnodig.en onzinnig. Ook erg hinderlijk voor de ontvanger.
zeg nee tegen de hufters (11-5-2020 om 10:16)
@ "ik" die toeschouwers zijn niet met hun beroep bezig. die agent die daar maar wat dom staat te kijken wel, terwijl er achter hem dus mensen op een kluitje staan. Moeten die niet allemaal een boete van 400 euro ? of is dat alleen voor jongeren in het park ? dit riekt naar willekeur... .maar dat schint normaal te zijn in NL, als je bijvoorbeeld een dubbel paspoort hebt dan krijg je dus meer intimidatie van de belastingdienst... de overheid discrimineerd als of het hier zuid africa in de 70's is. weg met die facisten !
Jay (11-5-2020 om 01:04)
Inwoner serieus? Sorry maar die anderhalve meter is bij de brandweer niet te doen. Zelfde als de zorg en sommige andere vitale beroepen... Deze mannen en vrouwen staan dag en nacht klaar, houden zich in hun prive leven over het algemeen zo veel als mogelijk aan de regels zodat zei als het nodig is er kunnen staan en hun werk kunnen doen! En geloof me slangenkoppelen en rollen kan vaak niet alleen en gedurende een hele inzet als het niet noodzakelijk is buiten de gevaarszone ademlucht gebruiken is ook geen optie...
Ik (10-5-2020 om 22:36)
@een inwoner. Sterk opgemerkt. Er zijn nu eenmaal beroepen en situaties waar de 1,5 m regel niet mogelijk is. Maar u heeft kunnen reageren. Jammer weer van een mooi gebouw! Sterkte voor betrokkenen, al stond het pand leeg.
een inwoner (10-5-2020 om 21:51)
Ander halvbe meter afstand ? Ver te zoeken daar .