Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Verongelukte kitesurfer is man (28) uit Den Bosch

Toegevoegd: 10-05-2020, 19.59 uur
Mogelijk is de man gegrepen door een harde windvlaag en ergens tegenaan gekomen.
Mogelijk is de man gegrepen door een harde windvlaag en ergens tegenaan gekomen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

KAMPERLAND - De kitesurfer die zondagmiddag om het leven is gekomen op het strand bij Kamperland is een 28-jarige man uit Den Bosch. Dat heeft de politie vanavond bekend gemaakt.


Bij de hulpdiensten kwam rond 15.45 uur een melding binnen van een reanimatie op het strand ter hoogte van het Roompot-park bij de Mariapolderseweg - Longroomweg. Er gingen direct twee ambulanceteams en een first responderploeg van de brandweer ter plaatse. Ook de politie en een traumahelikopter uit Rotterdam werden opgeroepen. Strandwachten verleenden eveneens assistentie.

De helikopter landde nog op het strand maar volgens de politie overleed het slachtoffer ter plaatse. Mogelijk is de man gegrepen door een harde windvlaag en ergens tegenaan gekomen waardoor hij is komen te overlijden. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Het KNMI heeft voor vanavond en morgen overdag code geel afgekondigd vanwege zware windstoten van rond de 75 kilometer per uur. Vanwege de harde wind zijn langs de Zeeuwse kust veel watersporters actief.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (11-5-2020 om 19:39)
Ik weet niet of bij deze wind het verstandig is om te kitesurfen maar zo zie je weer een ongeluk heeft hier weer plaats gevonden wij wensen de familie heel veel sterkte toe door dit droevige ongeval.
Cookie-instellingen beheren