Weerbericht:
Helder en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Instortingsgevaar: Gevel uitgebrand huis moet gesloopt

Toegevoegd: 10-05-2020, 23.31 uur
De brand was al snel na de eerste melding uitslaand.
De brand was al snel na de eerste melding uitslaand.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - Om de resten van de woning die zondagavond uitbrandde in Colijnsplaat goed te kunnen blussen, zal een deel van de gevel gesloopt moeten worden. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De brand op de hoek van de Voorstraat en de Kruisstraat werd rond 19.35 uur ontdekt. Al snel kwamen er vlammen uit het pand. Ook kwam er veel rook vrij. Daarom werd rond 20.30 uur een NL-Alert uitgestuurd en werden in de omgeving metingen gedaan. Tegen 22.00 uur werd het NL-Alert ingetrokken. De ingezette Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en de eveneens ingezette meetploeg zijn inmiddels ingerukt.

Volgens de Veiligheidsregio is er sprake van instortingsgevaar en worden de bluswerkzaamheden daardoor bemoeilijkt. De gemeente Noord-Beveland heeft de omgeving en de zogeheten valschaduw rond het pand afgezet met dranghekken om zo de veiligheid te kunnen waarborgen. Er is een kraan besteld om de gevel te kunnen slopen zodat veilig kan worden gewerkt en de laatste brandresten kunnen worden afgeblust. Ook zullen graafwerkzaamheden moeten worden verricht om het gas volledig af te kunnen sluiten.

De brandweer is het vuur volgens de Veiligheidsregio sinds 22.00 uur 'meester'. “De brand is uit en er is nog beperkt rook”, zo meldt de VRZ. Voorlopig blijft nog wel minimaal één tankautospuit ter plekke om na te blussen. De rest van de wagens gaat terug naar de kazernes als dat mogelijk is. Ook het blusvoertuig van Serooskerke (W) dat tijdelijk de post Kamperland bezet om zo de brandweerdekking op Noord-Beveland te garanderen keert terug als de situatie dat toelaat.

Over de oorzaak van de grote brand is nog niets bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750