Weerbericht:
Vandaag zonnig, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Extra snelheidscontroles omgeving Kapelle

Toegevoegd: 11-05-2020, 19.01 uur
Extra snelheidscontroles omgeving Kapelle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie gaat de komende tijd in Kapelle en omgeving vaker controleren op het naleven van de maximumsnelheid. Dit naar aanleiding van klachten.

De wijkagenten van Kapelle laten via social media weten dat de laatste tijd meerdere personen hebben geklaagd over weggebruikers die zich niet hielden aan de geldende maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in de bebouwde kom. Volgens de politie was veelal sprake van ouders die zich zorgen maakten over hun buiten spelende kinderen.

Er is inmiddels gecontroleerd, maar tot nu toe viel het aantal overtredingen mee. "Behoudens de paar ‘Verstappens in spé’, waarmee wij het gesprek zijn aangegaan, viel het op dat de grote meerheid zich keurig aan de snelheid hield. Chapeau!!", zo laten de wijkagenten weten. De komende tijd zullen nog wel extra snelheidscontroles volgen, zo waarschuwt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos P. (12-5-2020 om 22:58)
@John: En toch zie je in de bebouwde kom bijna niemand strikt 30 km/u rijden. De meeste mensen rijden 40 tot 50 km/u, wat vrij normaal is. Maar ziet de politie het, dan ben je wel de pineut. Dan wordt er gezegd dat je a la Verstappen rijdt.
Achiel (12-5-2020 om 22:47)
Leuke is dat het meestal buurtbewoners zelf zijn die zich "misdragen"
John (12-5-2020 om 21:30)
Natuurlijk Koos. P ;) maar hard rijden doe je op de snelweg waar het minder gevaarlijk is. In de bebouwde kom moet je je gewoon beheersen en aan de snelheden houden. Immers gevaar en overlast is vele malen erger.
Koos P. (12-5-2020 om 16:54)
Hier zitten dus de mensen die zogenaamd wel braaf 30km/u rijden? Of rijden jullie toch ook weleens te hard, zoals gemiddeld iedereen dat doet?
dirk elenbaas (12-5-2020 om 14:23)
kunnen ze misschien ook eens controleren op de schoolbusjes voorrang van rechts kennen ze niet in benonistraat is maar dooie vallen dan houd het wel op
30 (12-5-2020 om 11:58)
Biezelingsestraat Kapelle, zeker s'avonds