Weerbericht:
Vandaag zonnig, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Hele reeks overtredingen bij fouragetransport

Toegevoegd: 13-05-2020, 08.32 uur
De bestuurder beging een hele reeks overtredingen.
De bestuurder beging een hele reeks overtredingen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

RILLAND - De politie heeft vanochtend vroeg op de A58 bij Rilland een fouragetransport van de snelweg gehaald vanwege een hele reeks overtredingen.

Een surveillancewagen van het Team Verkeer Zeeland-West-Brabant zag een combinatie rijden die niet alleen te hoog maar ook te lang en te breed was. Bovendien was er onvoldoende ladingzekering bij de lading hooi, was er verlichting defect en was sprake van een verlopen tachograaf-ijking.

Tot slot bleek het CE-rijbewijs van de bestuurder al anderhalf jaar verlopen te zijn en was de code 95 van de chauffeur een half jaar verlopen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (13-5-2020 om 14:32)
Douwe, weet je ook hoe die €4000,- aan boetes worden besteedt? In ieder geval niet aan de verkeersveiligheid..
TN'r (13-5-2020 om 10:28)
Deze man is vorig jaar en jaar daarvoor ook al gepakt en leert er NIKS van ! Geef hem maar 15.000 euro boete en invorderen rijbewijs en NIWO verklaring ( als hij dat al heeft ) ! Hooi moet je met een walkingfloor trailer vervoeren, zo open en bloot mag niet meer sinds 2005 wegens afvallen lading en je neemt meer lading mee dan andere collega's die zich wel aan de wet houden.. Dus oneerlijke concurrentie dit ( net als de regering doet in het groot met oostblokkers hier laten werken zeg maar )
de Publieks Rechter (13-5-2020 om 10:00)
Overtredingen van papieren zijn niet goed te praten van deze Chauffeur .
de Publieks Rechter (13-5-2020 om 09:43)
Weer een hard werkende NEDERLANDSE CHAUFFEUR de dupe van zijn harde werken . Nee dan die Oostblok chauffeur's , die voldoen geen van allen .... Zitten Onbekwaam achter het stuur , Zijn vaak Dronken , Moeten niet voldoen aan de Nederlandse regels en bekeuringen worden en kunnen niet worden geind , Ze zijn zo brutaal als de duivel en vaak on kundig , Bovendien stinken de meesten van hen ook nog eens . Dat zijn de goeie , die goedkope Oostblok chauffeurs , Die zwaar onderbetaald de boel hier op komen lichten in opdracht van de grote Heren . Een Nederlandse kip , die kan je plukken .
merien (13-5-2020 om 08:44)
dat kan niet anders zijn als een bijklussende boer die kijken niet zo critis
rini de jonge (13-5-2020 om 08:40)
dan moet de chouffeur maar op de blaren zitten