Weerbericht:
Vannacht in de zuidelijke helft lokaal mist. Overdag in het zuiden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe Zeeuwse noodverordening van kracht

Toegevoegd: 13-05-2020, 17.36 uur - Update: 13-05-2020, 17.43 uur
Nieuwe Zeeuwse noodverordening van kracht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Sinds vanmiddag is in Zeeland een nieuwe noodverordening van kracht. Hiermee regelt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) de versoepeling van de coronamaatregelen.


De nieuwe noodverordening vervangt die van 29 april en is opgesteld met in achtneming van de aanwijzigingen van de betrokken ministeries. In de nieuwe verordening staan onder meer regels over recreatief nachtverblijf, het uitoefenen van contactberoepen en het buiten sporten en bewegen. Ook zijn regels opgenomen over winkels, natuurparken en pretparken. Verder zijn de meest actuele regels te vinden over onder meer samenkomsten, 

Het document is hier online terug te vinden. Op de website ZeelandVeilig van de Veiligheidsregio Zeeland zijn enkele veel gestelde vragen terug te vinden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jip (14-5-2020 om 11:14)
Gebral van 19 pagina is onleesbare taal, dit is geen jip en janneke dus ik lees het gewoon niet. leer eerst maar eens normaal schrijven in begrijpelijke taal voordat je mensen gaat beboeten en een strafblad geven. wat s dit voor acherlijk gedrag ?
Cookie-instellingen beheren