Weerbericht:
Tropisch warm en veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil tbs in zaak moordpoging 2014 verlengen

Toegevoegd: 13-05-2020, 22.13 uur
De steekpartij vond in 2013 plaats in de Kasteelstraat.
De steekpartij vond in 2013 plaats in de Kasteelstraat.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft - mede op advies van de deskundigen - de rechtbank gevraagd de tbs met dwangverpleging van een 39-jarige Vlissinger met twee jaar te verlengen. De Vlissinger kreeg de tbs in 2014 opgelegd voor een poging tot moord.


J. F. sneed op 12 mei 2013 een 46-jarige medebewoonster van een pand in Vlissingen waar hij verbleef met een mes in haar keel. Dat deed hij omdat 'hij niet zo goed met haar kon opschieten en hij geen keuze had.' Met het plan haar van het leven te beroven liep hij al langer rond en hij had na een eerder incident tijdens een dagbesteding ook al met het mes geoefend.

Op de bewuste meidag stond F. plotseling achter het slachtoffer, die op dat moment in de keuken aan het aanrecht stond, en zette een mes tegen haar keel. De vrouw liep een slagaderlijke bloeding, doorgesneden pezen en - spieren op. Na zijn daad waste F. zijn handen en liep weg.
 
Uitspraak op 27 mei.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (14-5-2020 om 12:29)
U moet eens een keer nadenken.
Mijn mening (14-5-2020 om 08:18)
Zulke lui moet je gelijk in de groene bak stoppen en compost van maken.
Cookie-instellingen beheren