Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Officier wil tbs steekincident Oostburg verlengen

Toegevoegd: 13-05-2020, 22.26 uur
De steekpartij vond in 2017 plaats bij een locatie van Emergis.
De steekpartij vond in 2017 plaats bij een locatie van Emergis.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging die de 39-jarige Oostburger D. B. in 2018 werd opgelegd zou met twee jaar moeten worden verlengd, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. stak op 5 augustus 2017 een 39-jarige medebewoner van een beschermd wonen-pand in Oostburg met een mes in diens borst.


Het slachtoffer riep destijds dat B. de toiletten van het pand aan de Burgemeester Gratamastraat moest schoonmaken. B. antwoordde in gelijke trant iets onwelvoeglijks terug en ging naar boven naar zijn kamer. Boven aan de trap werd vervolgens door de twee mannen wat geduwd. Vervolgens stak B. plotseling een mes in de borst van zijn opponent. Het mes miste op enkele millimeters het hartzakje.

Volgens de deskundigen lijdt B. aan schizofrenie en psychoses. Volgens zijn behandelaar zou B. bijna met (begeleid) verlof kunnen. De rechtbank doet uitspraak op 27 mei.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Onschuldige A (14-5-2020 om 11:20)
Behandelaar B. dient dus ontslagen te worden want die zou bijna deze steekgevaarlijke schizofrene en psychotische patient verlof hebben gegeven. Duidelijk dat behandelaar B incompetent is en een gevaar voor de samenleving.