Weerbericht:
Toenemende bewolking, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie onderzoekt serie bedrijfsinbraken Zeeland

Toegevoegd: 14-05-2020, 14.25 uur
Politie onderzoekt serie bedrijfsinbraken Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

WAARDE - Zondagmorgen zijn op de A58 bij Rilland drie mannen uit Bulgarije aangehouden. Zij zitten momenteel nog vast voor het stelen van diesel uit een vrachtwagen bij een bedrijf aan de Havenoordseweg in Waarde. De politie is een onderzoek gestart naar een reeks bedrijfsinbraken in Zeeland en België en onderzoekt of drie mannen uit Bulgarije iets met de inbraken te maken hebben.

Rond 02.00 uur kreeg de politie een melding dat er twee verdachte auto’s op het bedrijventerrein in Waarde stonden. Bij de politie was bekend dat bij dat bedrijf recent geprobeerd was om metaal te stelen. Agenten die ter plekke kwamen troffen een onbekend busje en een kleine auto aan.  De agenten kregen het vermoeden dat dieven geprobeerd hadden om diesel te stelen. De daders waren echter al gevlucht. Met behulp van twee politiehonden werd de omgeving tevergeefs afgezocht.

Tegen 05.00 uur zagen agenten op de Oude Rijksweg tussen Kruiningen en Krabbendijke een auto met twee mannen rijden die hun aandacht trok. De auto werd door de agebten gevolgd, waarna ze zagen dat drie mannen instapten. Hierop werden het voertuig en de inzittenden gecontroleerd. Het vermoeden rees dat drie mannen te maken hadden met het incident enkele uren daarvoor in Waarde. Het drietal werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Het gaat om drie mannen van 33, 34 en 41 jaar oud uit Bulgarije.

De mannen zijn zondag voor het eerst verhoord door de politie. Bij de politie ontstond het vermoeden dat het drietal mogelijk bij meer inbraken en diefstallen in Zeeland betrokken is geweest. Zo onderzoekt de recherche of de mannen verantwoordelijk zijn voor een inbraak op 11 maart dit jaar bij een garage in Zaamslag. Verder werd bij een recyclingbedrijf in België twee keer achter elkaar ingebroken, namelijk op 4 en 5 mei. Ook werd zondagmorgen 10 mei ingebroken in een recyclingbedrijf in Terneuzen. Het drietal zit nog vast en wordt vrijdag 15 mei voor de rechter-commissaris voorgeleid.

Tijdens het onderzoek bleek dat de 33-jarige man de politie te slim af wilde zijn. Hij had namelijk in Bulgarije een nieuwe achternaam en een nieuwe voornamen aangenomen. Zo probeerde hij te voorkomen dat de politie er achter kwam dat hij nog twee gevangenisstraffen van in totaal 220 dagen in Nederland moet uitzitten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quest (14-5-2020 om 15:24)
Hoe kan dat nou? Nee niet verrast.