Weerbericht:
Toenemende bewolking en vanuit het westen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

29 Dieren in beslag genomen in Koewacht

Toegevoegd: 14-05-2020, 23.15 uur
Twee van de in beslag genomen katten in Koewacht.
Twee van de in beslag genomen katten in Koewacht.
© Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Door: Tim Koster

KOEWACHT - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in samenwerking met de dierenpolitie donderdag 29 dieren in beslag genomen in Koewacht.

Inspecteurs van Dierenbescherming en de dierenpolitie troffen bij een controle 29 dieren aan die uiteindelijk allemaal in beslag genomen zijn. Het ging om 7 paarden, 2 cavia’s, 2 konijnen, 2 kippen, 1 hond en 15 katten. Een inspecteur van het LID heeft laten weten dat de dieren op een betere plek opgevangen zullen gaan worden. Ook de eigenaren zullen van de nodige hulp voorzien worden.

Een hondengeleider van team surveillancehonden heeft geassisteerd met de inbeslagname van de dieren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (15-5-2020 om 15:51)
Gelukkig hebben ze ingegrepen. De eigenaren hadden het waarschijnlijk steeds zwaarder met deze economie alsmede corona. En als dan de inkomsten wegvallen word het lastig. Dat zie je ook bij maneges. Die hebben ineens geen inkomsten meer, maar wel een zorgplicht voor de paarden. In dit geval waarschijnlijk ook zoiets. En naar het asiel kan niet dat kost ook geld, meer dan reguliere verzorging. Je staat dan met de rug tegen de muur. Het enige wat je kan is dieren gratis weggeven als mensen die willen hebben.
willem (15-5-2020 om 14:32)
die hieraan schuldig is moet een levenslang verbod krijgen op het houden van dieren. het is van de gekke dat zulke figuren later toch weer met dieren bezig zijn.
bram goeree (15-5-2020 om 12:31)
een beetje uit de hand gelopen denk ik .en zeker mooi dat ze er op tijd bij zijn om deze dieren een beter leven te geven en de betreffende mensen hulp te bieden is nodig gezien de omstandigheden .goed werk
rini de jonge (15-5-2020 om 10:04)
verbod op houden van dieren
Wim (15-5-2020 om 09:34)
Gelukkig dat de beesten zijn opgehaald voor en beter leven, hoe is het mogelijk!
johanna stoutjesdijk (15-5-2020 om 08:44)
wat fijn dat deze dieren nu hopelijk een beter leven krijgen , bedankt .