Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Strandhokjes mogen weer gebruikt worden

Toegevoegd: 15-05-2020, 16.17 uur
De versoepeling gaat morgen in.
De versoepeling gaat morgen in.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Strandhokjes (dagcabines) mogen vanaf morgen (16 mei) weer gebruikt worden. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft vandaag besloten dit verbod in de Zeeuwse corona-noodverordening te laten vervallen, zo is zojuist bekend gemaakt.


Bij het gebruik van de strandhokjes geldt zoals op alle plekken: vermijd drukte en houd afstand. Verder is het volgens de Veiligheidsregio van belang dat strandbezoekers rekening houden met het feit dat strandtenten en openbare toiletten niet open zijn. Ook is er nog maar beperkt toezicht op de stranden omdat de strandwachten nog niet actief zijn.
 
De voorzitter van de VRZ, Jan Lonink, nam het besluit de strandhuisjes weer open te laten na overleg met de burgemeesters van de Zeeuwse kustgemeenten. “Het is nog steeds crisistijd, geen vakantietijd. Maar we willen met onze Zeeuwse maatregelen wel zoveel mogelijk aansluiten bij de landelijke regels. Het algemene advies richt zich nu niet meer op ‘blijf thuis’, maar op ‘vermijd drukte’. Bovendien is het strand voor iedereen openbaar toegankelijk. Wij willen daarom de gebruikers van strandhokjes - vaak Zeeuwse inwoners - het vertrouwen geven om met hun strandbezoek verantwoord en veilig om te gaan.”

Voorseizoen
VRZ kiest bewust om gebruik van de hokjes nu alweer toe te staan. “We willen in het rustigere voorseizoen mensen alweer gebruik laten maken van deze opbergcabines op het strand. Zo kunnen we in Zeeland in beheersbare stappen met veranderingen omgaan. Bij deze maatregel geldt net als bij andere maatregelen dat we het verbod weer instellen als het onverhoopt nodig zou zijn.”

Richtlijnen
Voor alle bezoekers van het strand gelden de RIVM-richtlijnen. Op sommige stranden staan de strandhuisjes dicht tegen elkaar aan. Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van andere badgasten en vermijd drukte. Op het strand zelf, maar ook in de routes ernaartoe. VRZ verwacht van de gebruikers dat zij hiervan bewust zijn. “Het is ieders verantwoordelijkheid om steeds te denken aan de eigen veiligheid en die van anderen”, aldus de Veiligheidsregio.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (16-5-2020 om 07:24)
Ik hoop dat het niet waar is dat we wederom te veel vrij geven waar weer te veel mensen zijn met goed weer niet voldoende de 1,50 m gebleven word.
Nel (15-5-2020 om 18:05)
Nou helemaal fijn, is er in elk geval weer helemaal ruimte voor de volgende golf. Ga lekker terug naar "vroeger"
Cookie-instellingen beheren