Weerbericht:
In het westen en noorden enkele pittige buien, landinwaarts meest droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Woning Terneuzen voor drie maanden op slot

Toegevoegd: 15-05-2020, 18.37 uur
De politie trof op 5 februari drugs in de woning aan. Vier personen werden opgepakt.
De politie trof op 5 februari drugs in de woning aan. Vier personen werden opgepakt.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen heeft een woning in Terneuzen gesloten wegens de vondst van harddrugs.


In de woning aan de Jacob van Lennepstraat werd volgens de gemeente op woensdag 5 februari onder meer 36,7 gram cocaïne en 45 gram heroïne gevonden. Ook lagen er binnen methadonpillen, was er versnijdingsmiddel aanwezig en vond de politie een grote hoeveelheid cash geld. Destijds werden door de politie vier verdachten aangehouden.

De woning is voor een periode van drie maanden gesloten op basis van het Damoclesbeleid. Dit houdt in dat een burgemeester een pand kan sluiten als een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen. “Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt”, zo legt de gemeente uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (16-5-2020 om 07:12)
Niet te bevatten om toch ondanks de controle die er steeds aanwezig is weer een woning gesloten omdat er harddrugs gevonden zijn dus weer eentje minder