Weerbericht:
Morgen opnieuw overwegend zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Plattedijk Hengstdijk dicht vanwege brand

Toegevoegd: 16-05-2020, 18.22 uur - Update: 16-05-2020, 21.07 uur
De brand in Hengstdijk.
De brand in Hengstdijk.
© Foto: Brandweer Kloosterzande
Door: Roland de Jong

HENGSTDIJK - In verband met bluswerkzaamheden aan een forse hoop maaisel is een deel van de Plattedijk bij Hengstdijk voorlopig dicht. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

De brand werd rond 16.20 uur opgemerkt. Vervolgens werd de blusgroep van Kloosterzande zonder spoed ter plekke gestuurd. Er is dus maar één brandweerwagen ingezet maar het blussen zal nog wel enige tijd gaan duren. Vanwege de werkzaamheden van de brandweer en het feit dat er slangen over de weg liggen, is de Plattedijk voorlopig dicht tussen de Kwikstraat en de Hengstdijksekerkstraat.

De brandweer heeft een kraantje ter plekke laten komen op het maaisel uit elkaar te halen zodat goed geblust kan worden. Er komt volgens de Veiligheidsregio niet veel rook vrij maar mensen die desondanks last hebben van de rook worden geadviseerd ramen, deuren en ventilatie te sluiten.

Rond 19.35 uur kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750