Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
115 files van totaal 453 km

Middelbrand in natuurgebied Clinge

Toegevoegd: 17-05-2020, 15.43 uur - Update: 17-05-2020, 17.44 uur
Middelbrand in natuurgebied Clinge
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

CLINGE - In een natuurgebied bij Clinge is vanmiddag een bermbrand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar middelbrand maar heeft de brand inmiddels geblust.


De brand woedde volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in het bosgebied bij de Hoogegeestestraat. De eerste melding over de brand kwam rond 15.20 uur binnen. Hierop werd een blusvoertuig uit Hulst zonder spoed ter plekke gestuurd. Tien minuten na de melding werd een waterwagen met spoed opgeroepen. Kort daarna werden ook nog een tankautospuit en een schuimblusvoertuig met spoed ter plaatse gestuurd. Alleen de twee tankautospuiten zijn daadwerkelijk ingezet.

Volgens de Veiligheidsregio woedde de brand in een stuk berm van circa 10 bij 20 meter. Rond 16.15 uur heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. Hierna is nog het stuk berm nog even goed natgemaakt om te voorkomen dat het vuur opnieuw zou oplaaien.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eddy Roelans (17-5-2020 om 21:20)
Was zeker geen bermbrand!!! Vlammen van zeker anderhalve meter hoog in het Clingse bos, dus niet in de berm!!Was daar aan het wandelen met iemand, die meteen 112 heeft gebeld. 2 jonge gasten op een fiets weg zien vluchten. Duidelijk aangestoken. Politie heeft genoteerd wat wij hebben gezien. Waren gasten van misschien 14-15 jaar. Een van die gasten reed op een gele fiets.
Cookie-instellingen beheren