Weerbericht:
Veel bewolking, vanmiddag regen. Komende nacht en morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Ongeval met beknelling op de A58 bij Rilland

Toegevoegd: 31-12-2003, 00.25 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

RILLAND - Op de A58 gebeurde dinsdag rond 18:15 uur tussen Yerseke en Rilland een flinke aanrijding. Een 20-jarige man uit België wilde een vrachtwagen inhalen, toen de vrachtwagen plotseling iets naar links uitweek schrok de jongeman en botste tegen de vangrail en kwam daartegen tot stilstand.

 

De Belg stapte met zijn bijrijder uit en waarschuwde met een zaklamp de voorbijgangers, omdat de verlichting van zijn voertuig het niet meer deed. Ondanks dat reed een 79-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch met maar auto tegen de auto van de 20-jarige man, zij belandde op het midden van de A58.

 

Haar voertuig werd daarna van achter met 120 km per uur aangereden door een 47-jarige man uit Bergen op Zoom. Hierdoor schoot de auto van de vrouw tegen de vangrail en kwam tot stilstand. De auto van de 47-jarige man is doorgeschoten en op de vangrail aan de rechterzijde van de A58 tot stilstand gekomen.

 

De vrouw heeft in totaal ruim drie kwartier bekneld gezeten in haar auto. Zij is met zwaar beenletsel onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Om 20:30 uur werd de weg weer vrijgegeven. Om 21:00 uur werd de A58 echter opnieuw gesloten: rijkswaterstaat moest de weg opruimen en repareren.

 

Het verkeer werd omgeleid via Kruiningen, dit had kilometerslange files tot gevolg. Naast de 79-jarige vrouw zijn alle overige bestuurders ongedeerd gebleven, alle voertuigen zijn total loss.  Er kwamen twee ambulances en 3 brandweervoertuigen ter plaatse


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren