Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, soms met onweer. Morgen later regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Veiligheidsregio: Kom niet meer naar Zeeland

Toegevoegd: 21-05-2020, 13.32 uur - Update: 22-05-2020, 11.40 uur
Drukte op het strand bij Zoutelande.
Drukte op het strand bij Zoutelande.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vertrek nu niet meer richting Zeeland. Die oproep heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) aan het begin van de middag gedaan omdat het erg druk is op de Zeeuwse wegen richting de kust.

Zoals verwacht zoeken mensen de provincie weer massaal op. Er is veel verkeer op de snelweg A58 en de wegen N57 en de N59. Er staan diverse files.

De Veiligheidsregio benadrukt dat de horeca en terrassen nog steeds gesloten zijn.  De openbare toiletten langs de kust zijn sinds gisteren wel weer in gebruik. De VRZ had gisteren al aangekondigd dat vanwege de verwachte drukte de Boulevard in Vlissingen afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (22-5-2020 om 10:13)
Wees blij dat mensen door hebben dat we helemaal niet in een corona crisis zitten maar in een politieke cirsus. Mensen we hoeven niet bang te zijn voor het corona virus. We moeten gezond leven en genieten van het leven waardoor wij mentaal en lichamelijk sterker worden. En NEE dan ga je dus niet binnen zitten en 1,5 meter van elkaar staan en geen handschudden. DUS ipv mensen op te roepen blijf thuis en word depressief kan je beter alle toiletten open gooien en terrassen en restaurants ook.
Inwoner Vlissingen (22-5-2020 om 10:08)
De versoepelingen werken de maatregelen tegen, ziet niemand dat? Meer toeristen is gelijk aan minder plek voor mij. Boulevard dicht, wachtrijen voor de supermarkt.... Goed bezig!
cq (22-5-2020 om 08:08)
Wat moeten de satanisten hier toch ontzettend van balen. Hun gecreëerde horror virus wat de “kroon” op hun werk had moeten zijn is in werkelijkheid nauwelijks meer dan een milde griep en dan ook nog eens heel makkelijk te bestrijden met een spotgoedkoop medicijn wat al 60 jaar op de markt is. Mensen bang maken dat het levensgevaarlijk kan zijn kan eigenlijk ook al niet meer. Er zijn al lang en breed betrouwbare gegevens over verzameld over de veiligheid van dit middel. En er wordt steeds meer ruchtbaarheid aan gegeven. Erg lastig allemaal voor het machtige schuim der aarde !
Inwoner (22-5-2020 om 00:56)
Ik roep dit al weken.. Wegen vol, wachtrijen bij de winkels, boulevard en andere plekken dicht, maar de vakantiegangers mogen komen, belachelijk
Zeeuw (21-5-2020 om 23:01)
De buitenlanders moeten gewoon terug en de grens dicht. Dit sla nergens op en kunnen ze zelf toch ook wel bedenken.
fijn die toeristen, (21-5-2020 om 21:49)
VRZ, kom niet, rutte, heel duitsland is welkom. er zullen toch zeeuwen van het strand verwijders moeten worden om alle buienlanders een plek te geven.. en wat als ze het strand sluiten ? dan gaan al die besmette toeristen het dorp in daar weer iedereen besmetten met hun drukte. nee, zeeland voor ze nederlanders en de grenzen gewoon sluiten voor die asociale duitsers die echt overal schijt op hebben want de wc's zijn dicht. maar ja, de zeeuwse ondernemers verdienen liever aan buitenlanders volgens die VRZ en sturen hun eigen omgevingsgenoten weg... ik weet niet maar ik geef echt geen ene rotcent meer aan ze uit .