Weerbericht:
Half tot zwaar bewokt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Pepperspray bij arrestatie inwoner Yerseke

Toegevoegd: 22-05-2020, 13.43 uur
Pepperspray bij arrestatie inwoner Yerseke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

YERSEKE - De politie heeft woensdag in Yerseke pepperspray gebruikt bij de aanhouding van een man die zich vervelend ophield bij de woning van zijn ex.


De man in kwestie was volgens de politie al twee keer eerder gewaarschuwd dat hij naar huis moest gaan en werd opnieuw aangesproken toen hij voor de derde keer bij het huis van de ex werd gezien. “Toen wij voor de derde keer met de man in contact kwamen, was er een stuk minder goed met hem te praten. Hij begon ons gelijk te beledigen. Hiervoor hebben wij de man gewaarschuwd en nogmaals tegen hem gezegd dat hij naar zijn eigen huis moest gaan”, zo vertelt de politie.

Omdat de man niet echt meewerkte, hebben agenten hem naar zijn huis (volgens de politie om de hoek bij het huis van de ex) begeleid. Hierbij escaleerde de boel. “De man werd steeds vervelender en probeerde op een gegeven moment een agent te slaan. Wij hebben toen pepperspray gebruikt om de man onder controle te brengen. Hierna is hij overgebracht naar Torentijd”, zo zegt de politie.

De man heeft inmiddels van de officier van justitie een boete gekregen van 350 euro voor het verzet tijdens zijn aanhouding. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde en wegens openbare dronkenschap.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren