Weerbericht:
Naar het oosten wegtrekkende regen. Overdag af en toe zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Duiven omgekomen bij uitslaande brand Clinge

Toegevoegd: 23-05-2020, 03.03 uur - Update: 23-05-2020, 05.27 uur
Door: Roland de Jong

CLINGE - Bij een uitslaande brand in een duivenhok bij een woning aan de Klinkerstraat in Clinge zijn vannacht verschillende duiven om het leven gekomen. Overslag naar de woning werd voorkomen.


Nadat de brand rond 01.35 uur was ontdekt, rukte de brandweer van Hulst met spoed uit om te blussen. Toen de brandweerlieden ter plekke kwamen, bleek dar een uitslaande brand woedde in een duivenhok. De brand bleek inmiddels ook te zijn uitgebreid naar een berging en een schuur. Vanwege de sterke wind dreigde de brand over te slaan naar het dak van de woning. Daarom werd rond 01.45 uur opgeschaald naar middelbrand. Dit resulteerde in de inzet van een extra blusvoertuig en een hoogwerker.

De brandweer zette in eerste instantie in op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar het dak van de woning. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was dat succesvol maar is er wel rook- en roetschade. De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt omdat de brandkranen in de omgeving moeilijk bereikbaar waren doordat er auto’s bij stonden geparkeerd.

Tegen 02.30 uur kon de officier van dienst van de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Rond 04.00 uur kon de brandweer inpakken en terugkeren naar de kazerne. Bij brand zijn meerdere duiven omgekomen. Er zijn geen personen gewond geraakt. Stichting Salvage is ingezet om te helpen bij het afhandelen van de ontstane schade. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren