Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Scooterrijders zonder rijbewijs in Kruiningen

Toegevoegd: 23-05-2020, 14.30 uur
Scooterrijders zonder rijbewijs in Kruiningen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Bij Kruiningen heeft de politie vannacht afzonderlijk van elkaar twee scooterrijders betrapt die reden zonder geldig rijbewijs.

De eerste scooter die gecontroleerd werd viel op omdat deze geen achterlicht had. De bestuurder, die geen helm bleek te dragen, werd vervolgens aan de kant gezet bij de Oude Rijksweg. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs. De scooter was bovendien onverzekerd en het achterlicht was zogezegd defect. De man kreeg een boete voor het rijden zonder helm en het rijden zonder rijbewijs.

Anderhalf uur later werd eveneens op de Oude Rijksweg een scooterrijder gecontroleerd. Ook deze bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en werd daarom beboet. Volgens de politie bedraagt het boetebedrag voor het rijden zonder bromfietsrijbewijs 250 euro exclusief 9 euro administratiekosten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750