Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het noorden en oosten buien. Vanmiddag meer zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Watersporter Oosterschelde blijkt toch niet in nood

Toegevoegd: 23-05-2020, 19.49 uur
Na de melding ging Rijkswaterstaat ter plaatse.
Na de melding ging Rijkswaterstaat ter plaatse.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

KATS - De hulpdiensten zijn zaterdag aan het einde van de middag gealarmeerd nadat was gemeld dat iemand in de problemen was gekomen op de Oosterschelde.

Rond 17.45 uur werd gemeld dat er (mogelijk) iemand in nood verkeerde ter hoogte van de boei O-3 nabij de Veerhaven van Kats. Zowel een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat als de reddingboot Fred van het KNRM-station Neeltje Jans werden ter plekke gestuurd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bleek al snel dat er sprake was van een ervaren watersporter die op eigen kracht terug naar de wal kon komen. Hierop kon de opgestarte reddingsactie worden afgeblazen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750