Weerbericht:
Van tijd tot tijd (mot)regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM Veere vaart uit voor vastgelopen vaartuigen

Toegevoegd: 24-05-2020, 13.34 uur
De reddingboot Oranje werd drie keer om hulp gevraagd.
De reddingboot Oranje werd drie keer om hulp gevraagd.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De redders van het KNRM-station Veere zijn zaterdagmiddag drie keer opgeroepen. Telkens was sprake van een vaartuig dat aan de grond was gelopen.

De eerste melding kwam rond 14.15 uur binnen. Het betreffende vaartuig zou dreigen te kapseizen maar kon uiteindelijk zelfstandig loskomen. Vlak nadat de reddingboot Oranje was uitgevaren, werd de inzet daarom geannuleerd door het Kustwachtcentrum.

Eénmaal terug op het station kregen de redders een nieuwe oproep. Dit keer was een zeiljacht aan de grond gelopen bij de Haringvreter. De derde oproep kwam rond 15.50 uur binnen. Ook hier was sprake van een vastgelopen vaartuig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750