Weerbericht:
Toenemende bewolking en van het westen uit regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Brand in stapel hooibalen Schoondijke

Toegevoegd: 25-05-2020, 20.06 uur
Volgens de brandweer ontstond de brand door een chemische reactie in kalk.
Volgens de brandweer ontstond de brand door een chemische reactie in kalk.
© Foto: Brandweer Oostburg
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - De brandweer is maandagmiddag in Schoondijke enige tijd bezig geweest om een brand te blussen in een stapel hooibalen.

De brand woedde op een terrein aan de Lange Heerenstraat. Nadat rond 14.20 uur rookontwikkeling was waargenomen, werd de tankautospuit van de brandweerpost Stampershoek in Oostburg met spoed ter plekke gestuurd. De blusploeg kreeg assistentie van de waterwagen, eveneens van de post Oostburg.

Volgens de brandweer ontstond de brand door een chemische reactie in kalk. Daarom kwam er ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer ter plaatse. Nadat het hooi uit elkaar was gehaald, is dit afgeblust.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750