Weerbericht:
Toenemende bewolking en van het westen uit regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Auto in beslag na 3e keer rijden onder invloed

Toegevoegd: 26-05-2020, 11.21 uur
Auto in beslag na 3e keer rijden onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De auto van een 26-jarige Middelburger is maandagochtend door de politie in beslag genomen omdat de bestuurder al voor de derde keer in korte tijd betrapt werd op het rijden onder invloed.

Agenten zagen de auto maandagochtend rond 10.30 uur rijden op de Schroeweg in Middelburg. Omdat bekend was dat de bestuurder van de auto al meerdere malen onder invloed had gereden, stelden zij een onderzoek in. Ze gaven de bestuurder een stopteken en de 26-jarige man voldeed hieraan. Bij hem werd vervolgens een speekseltest afgenomen die positief was op het gebruik van amfetamine en THC. De Middelburger werd hierop meegenomen naar het politiebureau voor een bloedtest.

In de auto werden aangebroken en volle flessen sterke drank aangetroffen. Daarom zal door onderzoekers van het NFI, waar de bloedtest naartoe wordt gestuurd, ook het alcoholgebruik van de man onderzoeken. Een officier van justitie buigt zich verder over de inbeslagname van de auto. Door de officier wordt bepaald wat de verdere stappen zijn die in het proces worden genomen, zo zegt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (27-5-2020 om 06:36)
Had dat bij de Eerste keer gedaan de auto inbeslag hadden we er niet nog twee keer last van gehad.
J v P (26-5-2020 om 12:33)
Er gebeurt niks, daarom blijven deze mensen onder invloed rijden.. De rechter laat ze allemaal weer lopen omdat Corona nu prioriteit heeft.. Ik heb eens aan een paar Agenten gevraagd waarom er zo weinig mensen met drugs-misbruik achter stuur of op de fiets/scooter gepakt worden danwel controle?! Ze moesten allebei heel hard lachen en hun reactie was: Dam kunnen we heel Terneuzen Goes Vlissingen wel oppakken want dat percentage ( ballon - wiet - drugs - alcohol ) misbruikers is zo vreselijk hoog dat dat niet meer te handhaven is !!! Er komen per coffeshop PER DAG 1500 klanten die allemaal dagelijks gebruiken en aan verkeer deelnemen... Nederland ( en EU ) verzuipt in zijn eigen slappe en te tolerante regelgeving ........................