Weerbericht:
Perioden met zon, kans op een bui. Donderdag grijs en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

TBS dader steekpartij Oostburg verlengd

Toegevoegd: 27-05-2020, 16.14 uur
De steekpartij vond plaats bij een locatie voor beschermd wonen.
De steekpartij vond plaats bij een locatie voor beschermd wonen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging die de 39-jarige Oostburger D. B.  in 2018 werd opgelegd na een steekincident, wordt met twee jaar verlengd, zo heeft de rechtbank in Middelburg woensdag beslist.

B. stak na een woordenwisseling op 5 augustus vorig jaar een toen 39-jarige medebewoner van een beschermd wonen-pand aan de Burgemeester Gratamastraat in Oostburg met een mes in diens borst. Het mes miste op enkele millimeters het hartzakje. B. zou die dag hebben geweigerd om de toiletten schoon te houden. Het slachtoffer riep destijds dat B. de toiletten moest schoonmaken, B. antwoordde in gelijke trant iets onwelvoeglijks terug en ging naar boven naar zijn kamer.

Boven aan de trap werd er door de twee mannen wat geduwd en B. stak plotseling een mes in de borst van zijn opponent. Volgens de  deskundigen lijdt B. aan schizofrenie en psychoses.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750