Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist na zwaar toetakelen moeder

Toegevoegd: 27-05-2020, 16.37 uur
Celstraf geëist na zwaar toetakelen moeder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een diefstal met geweld en het mishandelen van zijn moeder (waardoor deze zwaar lichamelijk letsel opliep) is woensdag tegen de 31-jarige J. de B. uit Hengstdijk een celstraf van 464 dagen plus nog eens 365 dagen voorwaardelijk als stok achter de deur geëist. Daarnaast wil de officier van justitie dat D. B. direct na het vonnis wordt opgenomen in een kliniek.


Medio maart vorig jaar had De B. geld nodig. Hij ging naar hun huis, pakte daar de kluis mee maar werd door zijn ouders tegen gehouden.  Nadat zijn moeder had gezegd bij Emergis een crisisplaats voor hem te zullen vragen, ging het mis. De B. gaf zijn moeder een stomp in het gezicht en bezorgde haar daarmee een gebroken oogkas en een gebroken jukbeen.

Volgens de deskundigen is met De B. van alles mis: hij is verslavingsgevoelig, hij lijdt aan wanen, is psychotisch en schizofreen. Volgens de deskundigen moet hij dringend worden geholpen. Uitspraak op 10 juni.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (28-5-2020 om 00:14)
Deskundigen of geen deskundigen, een schizofreen persoon doet dit soort dingen niet. Ik zou eerder kijken naar een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Of misschien zelfs wel bipolaire stoornis. Het feit dat hij totaal doordraaide toen hij op z'n plek gezet werd heeft alles te maken met het kwetsen van zijn eigen geloof. Dat kan twee dingen betekenen. Of zijn valse zelf werd onderuit gehaald of in het geval van een bipolaire stoornis zou hij in een manie (denkende dat hij Goddelijke vermogens had) zichzelf hebben afgereageerd want hij voelde zich de almachtige. Mensen met schizofrenie kunnen kwaad worden en denken dat je hun iets aan wilt doen maar deze mensen kunnen over het algemeen prima tegen kritiek en hebben wel degelijk empathie.
Cookie-instellingen beheren