Weerbericht:
Perioden met zon, in het oosten nog enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote zoekactie op Noordzee westelijk van Zeeland

Toegevoegd: 27-05-2020, 20.54 uur
Grote zoekactie op Noordzee westelijk van Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Midden op de Noordzee vindt ten westen van Zeeland een grote zoekactie plaats nadat melding was gemaakt van aangetroffen reddingsmiddelen. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

De zoekactie werd rond 18.50 uur opgestart en vindt plaats op zo'n 60 kilometer uit de kust. Na de melding werden direct een kustwachtvliegtuig en een helikopter van de kustwacht op pad gestuurd. Vanuit Breskens voer de KNRM-reddingboot Koos van Messel uit. Het KNRM-station Neeltje Jans ging op pad met de reddingboot Koopmansdank.

De zoekactie door de KNRM is momenteel nog gaande. Het vliegtuig en de helikopter zijn teruggekeerd naar de basis maar inmiddels is wel een andere helikopter onderweg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750