Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Afperser gepakt na 'deal' over gestolen scooter

Toegevoegd: 28-05-2020, 14.48 uur
Afperser gepakt na 'deal' over gestolen scooter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 21-jarige man is woensdagavond in Vlissingen aangehouden nadat hij had geprobeerd om de persoon af te persen wiens snorscooter onlangs werd gestolen. Hij werd gepakt tijdens een politie-actie.

Op donderdagochtend 21 mei werd bij een woning aan het Westerzicht een scooter gestolen. De 18-jarige eigenaar werd de afgelopen dagen via Snapchat benaderd. Hem werd de scooter voor vijfhonderd euro aangeboden. Het slachtoffer moest het geld woensdagavond in een prullenbak aan de Papegaaienburg leggen. De eigenaar waarschuwde de politie, die op het afgesproken tijdstip de omgeving afzette.

Rond 21.00 uur verscheen een jongeman. “Hij keek in de prullenbak en zag toen een politieauto staan. Hierop rende hij weg in de richting van de Kleiweg. Agenten wisten hem te arresteren aan de Lindeijerlaan. Het bleek te gaan om een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt donderdag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750