Weerbericht:
Helder en droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Trio dat huizen beschoot met paintball-wapen opgepakt

Toegevoegd: 28-05-2020, 15.03 uur
De drie beschoten volgens de politie tientallen woningen.
De drie beschoten volgens de politie tientallen woningen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

THOLEN - De politie heeft drie personen aangehouden die in de gemeenten Tholen en Bergen op Zoom zouden hebben geschoten met een paintball-wapen.


Begin dit jaar kreeg de politie tientallen meldingen over woningen die waren beschoten met verfpatronen. In totaal werd volgens de politie 18 keer aangifte gedaan van vernieling en baldadigheid. De politie startte een onderzoek en in februari kon al een paintball-wapen in beslag worden genomen. Vervolgens werden drie personen opgespoord die betrokken zouden zijn geweest bij de beschietingen.

De mannen, variërend in leeftijd van 20 tot en met 24 jaar, allen woonachtig in de gemeente Tholen, verklaarden dat zij de beschoten woningen willekeurig hadden uitgekozen. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. Het dossier is naar het Openbaar Ministerie (OM) gestuurd. Het OM gaat nu bepalen wat er verder met de drie gaat gebeuren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750