Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Diverse voorwerpen gevonden bij zoekactie Noordzee

Toegevoegd: 28-05-2020, 15.24 uur
De KNRM zocht samen met de Kustwacht een gebied af halverwege de Noordzee.
De KNRM zocht samen met de Kustwacht een gebied af halverwege de Noordzee.
© Foto: KNRM
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens de grote zoekactie gisteravond op de Noordzee zijn verschillende objecten aangetroffen maar geen drenkelingen. Het is volgens de KNRM nog onduidelijk of er daadwerkelijk een vaartuig is vergaan en of er vermissingen zijn.

Nadat een kustwachtvliegtuig tijdens een patrouille op zo'n 60 kilometer uit de kust enkele voorwerpen in het water zag liggen, werd een nader onderzoek ingesteld. Eén van de objecten bleek een overlevingspak te zijn en vervolgens werd alarm geslagen door de Kustwacht. Vanuit Breskens voer de KNRM-reddingboot Koos van Messel uit. Het KNRM-station Neeltje Jans ging op pad met de reddingboot Koopmansdank en er steeg ook een helikopter op.

De helikopter was voor de reddingboten ter plekke en wist het overlevingspak uit het water te halen. De helikoptebemanning zag ook nog een ander groot voorwerp maar dit bleek te groot om te bergen. Na ongeveer anderhalf uur varen waren de redders uit Breskens ter plekke. De redders van het statio Neeltje Jans waren nog iets eerder in het gebied.

De reddingboten zochten in eerste instantie naar het grote object dat de helikoptebemanning had gezien, maar dit werd niet meer aangetroffen. Wel werden verschillende andere voorwerpen aangetroffen. Nadat de helikopter terug moest naar de basis, is deze afgelost door een andere helikopter. Ook een Belgisch defensievaartuig kwam nog ter plaatse. Vanwege de invallende duisternis werd door de Kustwacht in de loop van de avond besloten om de zoekactie te staken.

Het is volgens de KNRM onduidelijk of er vermissingen zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750