Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politie controleert op regelgeving marifonie

Toegevoegd: 28-05-2020, 23.31 uur
Politie controleert op regelgeving marifonie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De Landelijke Eenheid van de politie heeft de afgelopen weken op de Westerschelde gecontroleerd op de regelgeving rondom marifoons.


Voor de beroepsvaart is er volgens de politie een verplichting om over de marifoon te melden als men het gebied binnen vaart en als er gewisseld wordt van een blokgebied. De recreatievaart dient mee te luisteren op de marifoonkanalen als het vaartuig hiervan is voorzien. Daarnaast moet een marifoon geregistreerd staan bij het Agentschap Telecom en moet de bedienaar in het bezit zijn van een marifoon bedieningscertificaat.

De afgelopen weken heeft de politie moeten optreden tegen diverse schippers omdat men zich niet aan deze regels hield. Volgens de politie kan beschikbaar zijn en op de juiste manier communiceren van levensbelang zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (30-5-2020 om 15:37)
@Breekie Ook de politie kan net als ieder mens maar op één plaats tegelijk zijn nen daarnaast is de veiligheid op de Westerschelde met megaschepen en chenalieentankers van groot belang, dat geldt ook voor zwemmers maar nogmaals je kunt ....
Piet Cijsouw (30-5-2020 om 11:21)
De beste stuurlui staan aan wal
breekie breekie (29-5-2020 om 08:45)
Wel vreemd dat de politie in deze drukke chaos tijden dan ineens tijd heeft voor reguliere checks van de meest mundane dingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de misdragende watersporters die nu denken dat het een wetteloze wereld is geworden. Vorig jaar nog een persoon doodgevaren door van die aso's.. maar een radiootje bedienen is ineens belangrijk... Alles mooi en wel en boa's demonstereren ook maar kunnen ze niet een andere lijntrekactie verzinnen ? En hebben zwemmers niet het recht om beschermd te worden tegen de speedboot tokkies ? Mark my words, dit jaar vallen op zeker weer doden door die watersportaso's en dan was de politie bezig met aan radiootjes prulken.
Middelburger (29-5-2020 om 08:13)
Nou nou geef ze snel een stickertje
Joost (28-5-2020 om 23:59)
Zeg het niet snel/graag maar prima actie van de politie, dit is idd van levensbelang. Heb zelf mogen ervaren wat er fout kan gaan, en dankzij de snelle reactie van de politie perfect opgelost ,
Cookie-instellingen beheren