Weerbericht:
Perioden met zon, vandaag nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Rijverbod na rit onder invloed van drugs

Toegevoegd: 29-05-2020, 12.43 uur
Rijverbod na rit onder invloed van drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - Op de Willemsweg (N61) bij Schoondijke heeft de politie vannacht een automobiliste een rijverbod gegeven omdat ze onder invloed van drugs had gereden.

Rond 01.45 uur reden agenten over de Willemsweg toen ze daar de bewuste automobiliste tegen kwamen. Ze besloten een controle uit te voeren. Toen ze de bestuurster aanspraken, roken de agenten al meteen een wietlucht. Ze vorderden de uitlevering van alle aanwezige drugs, maar de vrouw gaf aan geen drugs bij zich te hebben.

De agenten doorzochten vervolgens de auto en troffen toch twee zakjes hennep aan. Ook vonden zij een mes met daarop de restanten van (mogelijk) harddrugs. Alle goederen zijn in beslag genomen en de vrouw moest een speekseltest ondergaan. Die gaf aan dat de vrouw cocaïne, amfetamine en THC in haar speeksel had.

De vrouw, die geen adres in Nederland heeft, werd meegenomen naar een politiebureau. Daar heeft een GGD-arts een bloedmonster afgenomen. Dit monster wordt opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor nader onderzoek. Als de uitslag van het onderzoek binnen is, zal een officier van justitie een beslissing nemen over de verdere afhandeling van de zaak.

Voor nu kreeg de vrouw een algeheel rijverbod van 24 uur. Uit onderzoek bleek dat zij ook nog een boete van 549 euro had openstaan. Deze boete heeft de vrouw betaald. Van de aangetroffen drugs heeft de vrouw afstand gedaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ ko tazelaar (30-5-2020 om 00:31)
U leest niet? Er staan duidelijk geen adres IN NEDERLAND.... en de boete is betaald toch?
Ko Tazelaar (29-5-2020 om 16:43)
Geen adres,en toch weer maar laten rijden ,na 24 uur,is ergens wel goed natuurlijk ,kan men ze nog eens op de bon slingeren,en dan nog een boete openstaan van 549 euro????