Weerbericht:
Vrij zonnig en tropisch warm, morgen meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man uit Wemeldinge opgepakt bij inval in drugslab

Toegevoegd: 29-05-2020, 18.18 uur
Het drugslab aan de Kampweek in Vorstenbosch.
Het drugslab aan de Kampweek in Vorstenbosch.
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

VORSTENBOSCH - Een 32-jarige inwoner uit Wemeldinge is afgelopen nacht aangehouden bij een inval in een drugslab in Vorstenbosch.


Na informatie die de politie kreeg in verband met de mogelijke aanwezigheid van een drugslaboratorium aan de Kampweek, gingen agenten een kijkje nemen. Op de locatie werd in een manege een drugslaboratorium ontdekt. De verborgen ruimte, die hiervoor ingericht was in het pand, werd onder meer afgeschermd door pakken stro.

In het laboratorium troffen de agenten twee mannen aan. Het gaat om een 32-jarige inwoner van Wemeldinge en een 37-jarige man waarvan de woonplaats nog onbekend is. Zij zijn beiden aangehouden. Ook vier personen die in pand sliepen zijn aangehouden. Onderzocht wordt of en op welke manier zij betrokken zijn bij het drugslab.

De experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) gingen vrijdag aan de slag met de ontmanteling van het lab. In de ruimte stond geavanceerde apparatuur voor de productie van een forse hoeveelheid synthetische drugs. De exacte productiecapaciteit wordt nog onderzocht.

In het lab werden enkele honderden liters grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden, waaronder BMK, fosforzuur en caustic-soda. In drugslabs zoals dit worden chemische stoffen vermengd. Dit kan leiden tot een ontploffing en daarnaast zijn chemicaliën giftig. Dat is dus een groot gevaar voor de directe omgeving. Ook kunnen jerrycans gaan lekken met alle gevolgen van dien.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750