Weerbericht:
Perioden met regen. Woensdag af en toe zon, kans op een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vijf jongeren naar HALT voor vernielingen

Toegevoegd: 30-05-2020, 10.58 uur
Vijf jongeren naar HALT voor vernielingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

OOSTBURG - De politie heeft gisteravond vijf jongeren betrapt voor vernielingen aan een leegstaand gebouw in Oostburg.

Bij de politie kwam omstreeks 23.45 uur een melding binnen dat er ruiten ingegooid werden in het gebouw dat op een afgesloten terrein staat aan de Nieuwstraat. Agenten namen poolshoogte. Toen zij het terrein op liepen verstopten de jongens zich op het dak van het gebouw. Op bevel van de agenten besloten zij toch maar naar beneden te komen. Zij gaven toe vernielingen te hebben gepleegd.

Door de agenten is contact opgenomen met de ouders van de jongens en samen kwamen de betrokkenen overeen dat de vijf voor straf een HALT-afdoening krijgen. De jongens variëren in leeftijd tussen de 15 en 17 jaar en zijn afkomstig uit Sluis, Aardenburg en Oostburg. Hoeveel schade er is ontstaan is nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ Michael (31-5-2020 om 02:45)
Het is wetenschappelijk aangetoond dat boetes en celstraffen voor delinquenten vaak niet werken... Goed verhaal
Michel (30-5-2020 om 11:44)
tussen de 15 en 17 jaar. deze behoren gestraft te worden met een hoge boete of een kleine cel straf. Maar niet door te verwijzen naar een nutteloze HALT. Deze beginnende boeven lachen er maar om.