Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Belgische grens weer open voor familiebezoek

Toegevoegd: 30-05-2020, 11.12 uur
Belgische grens weer open voor familiebezoek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vanaf vandaag is familiebezoek over de Nederlands-Belgische grens weer toegestaan. Inwoners van beide landen mogen de grens passeren om hun familieleden te bezoeken.


Bij een bezoek over de grens moet kunnen worden bewijzen dat het om een familiebezoek gaat. De familieband moet worden aangetoond met bijvoorbeeld documenten, foto's en correspondentie. Daarnaast is ook een identiteitsbewijs noodzakelijk.

Het bezoeken van vrienden is nog niet toegestaan. Ook de overige grensmaatregelen blijven van kracht. Eenmaal in het buurland moet men zich uiteraard houden aan de daar geldende richtlijnen en maatregelen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lekker Ventje (31-5-2020 om 10:01)
De grens is weer helemaal open zonder beperkingen maar "expert" loonik wist daar niets van zegt ie... Duidelijk dat hij al net zo goede verstandhouding heeft met de belgen als met de zeeuwen,,, Geen. Weer fijne informatievoorziening zodat wij voorbereidingen kunnen treffen,,,,niet dus.. Belachelijk gedoe, eerst moet je binnen een half uur sluiten en dan ineens staat half belgië weer op de stoep. En bedankt weer hoor !! Echt heel goed geregeld..
P (30-5-2020 om 21:08)
De Belgen en Duitsers vlogen sinds gisteren met camper en caravan en al over onze wegen naar onze kust, en geen één die zich ook maar wat aantrok aan onze nieuwe snelheidslimiet. Waar gaat dit nog over, slappe hap.
Zeeuw (30-5-2020 om 18:13)
De Belgen en duister kwamen toch al hierheen. Dus deze 'versoepeling' verandert niks aan de ellende
Jacob (30-5-2020 om 17:38)
Ze komen alleen op familie bezoek? Laat me niet lachen. Ze mogen ook weer komen winkelen en dat deden ze al. Maar wij mogen België niet in. Waar is die regering van ons eigenlijk mee bezig. Belgen Duitsers kom maar en breng je vriend maar lekker mee. Het is totaal onbegrijpelijk en een zielige vertoning.
Klaas Vaak (30-5-2020 om 17:24)
Ja er waren er veel op familiebezoek in Breskens. Dan hebben ze wel heel veel familie in de supermarkt, jachthaven, strand enz enz........ 1,5 meter kennen ze in de supermarkt ook niet....... Zeker onze heerlijke oosterburen uit Duitsland. Het liefst met heel de familie en lekker in de weg staan. Hopelijk gaan onze ouderen er niet onder lijden. Maar ja het is kiezen tussen 2 kwaden, die "paar" doden of die paar rotcenten.
Piet Polletiek (30-5-2020 om 15:04)
De berichten bereiken ons dat de Belgen er al weer behoorlijk misbruik van maken, terwijl ze ondertussen goed op de "Ollanders" loeren aan de grens.
Cookie-instellingen beheren