Weerbericht:
Toenemende bewolking en vanuit het westen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie waarschuwt voor agressieve buizerd

Toegevoegd: 30-05-2020, 16.22 uur
Politie waarschuwt voor agressieve buizerd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OVERSLAG - De politie waarschuwt mensen voor een roofvogel die in het Zeeuws-Vlaamse plaatsje Overslag fietsers aanvalt, vermoedelijk om zijn of haar jongen te beschermen.

Volgens de politie werd zaterdagmorgen bij de Rode Sluisweg, een fietsroute langs de grens met België, iemand dusdanig aangevallen dat deze zich onder doktersbehandeling moest stellen. Volgens de politie dient het bericht puur als waarschuwing. "De politie kan niet zoveel met dit soort meldingen. Het is de natuur. Wellicht is het voor nu raadzaam de route een kleine zes weken te mijden, of een fietshelm/beschermende kleding te dragen", zo zegt de politie.

Het incident van vanochtend staat overigens niet op zichzelf. Onlangs werd bijvoorbeeld een hardloper aangevallen op de Gentmansdijk tussen Oostdijk en Krabbendijke. Ook hier was het vermoedelijk een buizerd die zijn kuikens probeerde te beschermen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750