Weerbericht:
Vandaag zonnig, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Meerdere bekeuringen voor racen en stunten met auto

Toegevoegd: 31-05-2020, 11.16 uur
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Tim Koster

SCHARENDIJKE - De politie heeft zaterdagmiddag meerdere bekeuringen uitgeschreven nadat er melding was gemaakt van een racende auto op de Brouwersdam in Scharendijke.

De politie rukte uit nadat er meerdere meldingen binnen waren gekomen over de racende auto. Toen de politie onderweg was kregen de agenten te horen dat de auto in brand was gevlogen. Eenmaal ter plekke bleek dat de brand al was geblust met wat emmers water.

De racende auto betrof een bijna volledig gestripte Peugeot. De bestuurder van het voertuig had een cameraman bij zich om het racegedrag en enkele stunts vast te leggen. ‘’Voor ons was dit wel handig, zo konden wij goed zien hoe de auto in brand vloog na wat ‘abnormaal’ rijgedrag.’’ Zo laat de politie weten.

De bestuurder kreeg in totaal drie bekeuringen. Eén voor het hebben van drie banden zonder profiel, één voor het niet hebben van een geldige APK en één voor scherp uitstekende delen aan het voertuig. Omdat de bestuurder zijn stunts op de openbare weg uitvoerde en al enkele malen eerder was gewaarschuwd door de politie, mag hij zich binnenkort ook melden bij het CBR voor een verplichte rijvaardigheidscursus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fred (1-6-2020 om 18:33)
Zijn rijbewijs is in elk geval een poosje ongeldig, zeker tot na dathij de EMG cursus heeft gedaan. Ze hadden overigens deze Scharendijkse youtube stuntman beter meteen een dagvaarding kunnen geven, zodat hij zich bij de rechter mag verantwoorden voor zijn ondoordachte stunts op de openbare weg.
The_Blizzkid (1-6-2020 om 11:48)
Ik herken deze auto en weet van welk persoon het is, ik hoop toch echter wel dat hij zich nu wat volwassener zal gaan gedragen ipv dat kinderachtige gedoe. Maar aan de straffen van het achterlijke NL zal hij er wel met een taakstraf vanaf komen van 16 uur met 14 voorwaardelijk en een geldboete van 100,-
Tom Helgers (31-5-2020 om 23:27)
@Pvver: dan had hij het maar op privé terrein moeten doen of op een circuit. Goed dat deze man gepakt is. Een niet gekeurde auto hoort niet op de weg en is mogelijk niet betrouwbaar. Hij reed zijn auto echt niet per autoambulance naar deze locatie!
Pvver (31-5-2020 om 15:28)
Je mag ondertussen niks meer in dit land. Meneer bevindt zich in de middle of nowhere. De vrijheid die je vroeger nog had is weg.
jos tuinman (31-5-2020 om 13:14)
ken er maar 1 uit scharendijke die zulke stunts doet . nu maar hopen tegen het zere been in , dat hij er wat van leert . kost hem wel paar duizend eur
Michelle (31-5-2020 om 13:04)
Sowieso géén rijbewijs meer! Hoeft ie ook geen rijvaardigsheidcuruus te volgen!