Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuiden kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt brugspringers

Toegevoegd: 02-06-2020, 17.56 uur
Politie waarschuwt brugspringers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De Walcherse politie roept jongeren op om niet van bruggen af te springen en zo een frisse duik te maken. Met name bij de Draaibrug in Oost-Souburg gebeurt dit ’s zomers veelvuldig maar dat is volgens de politie zeker niet zonder risico.


Vorig jaar waarschuwde de politie ook al voor de gevaren van brugspringen. De Walcherse politie zei er toen dit over: “Even niet opletten, er vanaf springen en dan te pletter slaan op die roeiboot die je ff niet had gezien. Of lekker aan die brug gaan hangen, waardoor je niet zichtbaar bent voor de brugwachter die op afstand de brug bediend en daarvoor camerabeelden gebruikt. We hoeven vast niet uit te leggen dat je heel lelijk gewond kunt raken als je tussen die bewegende delen van de brug komt te zitten”

Word je betrapt en krijg je een boete, dan bedraagt die overigens 140 euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TN'r (3-6-2020 om 09:57)
Nee maar smartphone op de fiets mag wel ( heb er gister 278 geteld in 1 avond tijd over de boulevard ) en lachgas op straat in de wijk tot 03.15 uur mag wel ( geen Politie die komt kijken ) en met drugs op scooter rijden door de stad kan allemaal wel, met quad en motoren zonder uitlaat rond crossen mag wel !!! Maar lekker zwemmen mag niet ( de enigste fatsoenlijke uitje voor jongeren i.p.v. drugs !!!! )
Peter (3-6-2020 om 07:29)
Boete voor dit boete voor dat. Echt triest, altijd maar dat gedrijg met boetes. Geen wonder dat veel mensen een hekel hebben aan handhavers en politie. Sta je met pech langs de weg, niet even helpen... nee gelijk zoeken naar iets waar een boete voor gegeven kan worden.... Man man, wat is Nederland toch in en in triest.
Martin (2-6-2020 om 23:56)
Zwemmen en springen rond en vanaf een brug is dom (soms ook levens)gevaarlijk. Zeker als je valt tussen het brugdeel en de wal bij een draaibrug als deze. Zelf heb ik dit nooit gedaan na de verhalen van mijn vader, hij was brug/sluiswachter op het kanaal door Walcheren en de Zeelandbrug. Daarnaast stoor je de brugwachter in zijn werk, terwijl hij een dienstverlenende taak heeft voor de transportwereld. Ennu Brugwachter, deze opmerking vind ik niet horen bij het werk wat jij doen, als het al zo is. Jij geeft hiermee een ronduit fout signaal af. U weet ook dat je niet altijd alles maar kan zien, hoe dat de camera's ook staan. Of ben je nog nooit op het bedieningscentrum(Vlissingen) geweest. Ik wel...
willem (2-6-2020 om 23:06)
vroeger vanuit school naar de postbrug--naar de palen zwemmen en er van af duiken--of van de brug zelf--naar een schip schip zwemmen en een eind meevaren. niemand die er iets van zei. dat was in de 40tiger jaren.
willem buijs (2-6-2020 om 22:20)
wij deden dat in 1965 ook en zwemmen naar een binnevaartschip en er is nooit wat gebeurd
zeeuw (2-6-2020 om 19:50)
die boete is veel teweinig minimaal 500eurfo