Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuiden kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt brugspringers

Toegevoegd: 02-06-2020, 17.56 uur
Politie waarschuwt brugspringers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De Walcherse politie roept jongeren op om niet van bruggen af te springen en zo een frisse duik te maken. Met name bij de Draaibrug in Oost-Souburg gebeurt dit ’s zomers veelvuldig maar dat is volgens de politie zeker niet zonder risico.


Vorig jaar waarschuwde de politie ook al voor de gevaren van brugspringen. De Walcherse politie zei er toen dit over: “Even niet opletten, er vanaf springen en dan te pletter slaan op die roeiboot die je ff niet had gezien. Of lekker aan die brug gaan hangen, waardoor je niet zichtbaar bent voor de brugwachter die op afstand de brug bediend en daarvoor camerabeelden gebruikt. We hoeven vast niet uit te leggen dat je heel lelijk gewond kunt raken als je tussen die bewegende delen van de brug komt te zitten”

Word je betrapt en krijg je een boete, dan bedraagt die overigens 140 euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brugwachter (2-6-2020 om 19:26)
Euhm, de camera's zijn zo gepositioneerd dat de brug vanaf alle kanten bekeken kan worden.....
Bram de brugspringer (2-6-2020 om 19:12)
Vroeger daar ook gedaan. Toen kreeg je alleen geen boete. Tijden veranderen.