Weerbericht:
Zonnig, op de Wadden lokaal mist
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 44 km

Alcohol in spel bij fatale aanrijding N256 Kats

Toegevoegd: 03-06-2020, 09.20 uur
De motorrijder overleed ter plekke. De automobilist is aangehouden.
De motorrijder overleed ter plekke. De automobilist is aangehouden.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

KATS - De motorrijder die gisteren om het leven kwam bij een ongeluk op de Eerste Deltaweg (N256) is een 21-jarige man uit Kloetinge. Hij kwam in botsing met een bestelbusje. De bestuurder hiervan is aangehouden en bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden, zo meldt de politie zojuist.


De botsing tussen de motorrijder en het busje vond rond 20.30 uur plaats. Er werden nog twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen maar de motorrijder overleed ter plekke. De bestuurder van het bestelbusje, een 44-jarige man uit Nieuwerkerk, werd aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij ruim twee keer teveel had gedronken. Een speekseltest wees uit dat hij niet onder invloed was van drugs. De man is ingesloten in een politiecellencomplex. Hij zal vandaag gehoord worden.

Door de politie zijn verschillende getuigen gehoord. "Zij waren erg onder de indruk van het zien gebeuren van het ongeval. Voor hen werd slachtofferhulp ingeschakeld", aldus de politie. Na het ongeval werd de N256 afgesloten voor onderzoek. De weg was urenlang dicht. De motor en het bestelbusje zijn door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Binkie (3-6-2020 om 15:49)
Je zal het maar op je geweten hebben Veel sterkte voor de nabestaande
Tom Helgers (3-6-2020 om 14:01)
Ik zal maar niet zeggen wat ik van de bestuurder van dat busje vindt. Ik hoop dat dit hem de rest van zijn level zal achtervolgen. Die jongen is zijn leven kwijt, erg triest. Veel sterkte aan de nabestaanden en dehulpverleners die ter plaatse waren!
bram goeree (3-6-2020 om 13:35)
de straffen voor drank in het verkeer kunnen niet hoog genoeg zijn .dat blijkt weer uit dit ongeluk .mensen met drank op achter het stuur zijn potentiele moordenaars. je zal het bericht maar thuis krijgen .sterkte voor de nabestaanden .en pak van die bestuurder van die bus zijn rijbewijs af en nooit meer terug geven
Rien. (3-6-2020 om 12:49)
Lekkere reclame voor van Groningen. Plus, 44 jarige, 2 maal teveel is minimaal 6 blikken bier, zeg maar. En doodslag van 21 jarige op zijn geweten. Trouwens ik ben afgelopen vrijdag op de motor ook gewoon van de weg (rotonde) afgedrukt door een lijnbus van Connexion (liep gelukkig goed af)maar dit terzijde.
Saskia (3-6-2020 om 12:33)
Als de beschonken bestuurder inderdaad schuldig is aan het veroorzaken van dit ongeluk met fatale afloop moet deze zo hard worden gestraft dat hij nooit meer achter het stuur durft of zelfs mag stappen. Rijden met (teveel) drank op is nóóit goed te praten, door deze achterlijke lui zijn er mensen die hun geliefden kwijtraken! En dat je jezelf dood rijdt vind ik helemaal niet erg, maar vaak zijn het onschuldige mensen die je meeneemt! Heel veel sterkte voor de nabestaanden. Vreselijk...
Jan (3-6-2020 om 12:15)
Heel veel sterkte voor deze nabestaanden
Cookie-instellingen beheren