Weerbericht:
Zonnige perioden, morgen in het noorden meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Alcohol in spel bij fatale aanrijding N256 Kats

Toegevoegd: 03-06-2020, 09.20 uur
De motorrijder overleed ter plekke. De automobilist is aangehouden.
De motorrijder overleed ter plekke. De automobilist is aangehouden.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

KATS - De motorrijder die gisteren om het leven kwam bij een ongeluk op de Eerste Deltaweg (N256) is een 21-jarige man uit Kloetinge. Hij kwam in botsing met een bestelbusje. De bestuurder hiervan is aangehouden en bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden, zo meldt de politie zojuist.


De botsing tussen de motorrijder en het busje vond rond 20.30 uur plaats. Er werden nog twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen maar de motorrijder overleed ter plekke. De bestuurder van het bestelbusje, een 44-jarige man uit Nieuwerkerk, werd aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij ruim twee keer teveel had gedronken. Een speekseltest wees uit dat hij niet onder invloed was van drugs. De man is ingesloten in een politiecellencomplex. Hij zal vandaag gehoord worden.

Door de politie zijn verschillende getuigen gehoord. "Zij waren erg onder de indruk van het zien gebeuren van het ongeval. Voor hen werd slachtofferhulp ingeschakeld", aldus de politie. Na het ongeval werd de N256 afgesloten voor onderzoek. De weg was urenlang dicht. De motor en het bestelbusje zijn door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vale46 (3-6-2020 om 10:48)
Heel veel sterkte voor de nabestaanden, en voor de Fam van de bestuurder ! R I P
Joris (3-6-2020 om 09:53)
Dat wordt een taakstrafje want 'ik heb mijn rijbewijs nodig voor mijn werk'. In Nederland kan je bijna ongestraft iemand doodrijden met een slok of drugs op of een telefoon in de hand. Dinsdagmiddag reed ik er nog achter zo een op de A58, had beide rijbanen nodig en de vluchtstrook om zich richting Vlissingen te verplaatsen. Geen politie te zien op de hoofdwegen, die zie je pas als er iemand dood op het asfalt ligt.
John (3-6-2020 om 09:48)
Als het bewezen is dat deze bestuurder 2x de hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Dan moet deze bestuurder gewoon aangeklaagd worden voor moord, als je met drank op achter het stuur gaat zitten dan maak je van je voertuig een moordwapen en je stapt bewust in het voertuig. Dus geen spijt of medelijden, achter de tralies en sleutel weggooien.
rini de jonge (3-6-2020 om 09:35)
alcohol slot standaart verplicht in elke motervoertuig dan schil het een hoop problemen
Cookie-instellingen beheren