Weerbericht:
Af en toe zon, langs de westkust kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Binnenvaartschip gestrand op Westerschelde

Toegevoegd: 04-06-2020, 09.04 uur - Update: 04-06-2020, 09.28 uur
Sleepboten hebben het schip losgetrokken.
Sleepboten hebben het schip losgetrokken.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

BATH - Op de Westerschelde is woensdagavond ter hoogte van Bath een binnenvaartschip gestrand. Sleepboten hebben het schip losgetrokken.


De onder Belgische vlag varende 'Martcilino' was vertrokken vanuit de haven van Antwerpen maar toen het schip Bath net gepasseerd was, ging het mis. Het 110 meter lange en 11 meter brede vrachtschip liep aan de grond. Van de stranding werd rond 18.10 uur melding gemaakt bij de hulpdiensten. Het patrouillevaartuig RWS79 van Rijkswaterstaat kwam vervolgens poolshoogte nemen.

De sleepboten Multratug 5 en Fairplay I verleenden assistentie aan de 'Martcilino'. Volgens Rijkswaterstaat kon het schip door de slepers worden losgetrokken. Rond 19.00 uur was het schip los. Omdat het niet meer op eigen kracht verder kon, werd het door de sleepboten begeleid naar Antwerpen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750